• 535 001 483
  • angitia@angitia.pl

Ochrona danych osobowych - RODO

Klauzula informacyjna Angitia Sp. z o.o.

W związku z wejściem w życie Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) informujemy, iż od dnia 25 maja 2018 r. będą Państwu przysługiwały określone prawa związane z przetwarzaniem przez Angitia Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie Państwa danych osobowych.

Jednocześnie na podstawie art. 13 Rozporządzenia informujemy, iż od dnia 25 maja 2018 r. aktualne będą poniższe informacje i zasady związane z przetwarzaniem Państwa danych osobowych przez Angitia Spółka z ograniczoną odpowiedzialności:

  1. Administratorem  Państwa danych osobowych jest Angitia Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością z siedzibą w Warszawie (kod01-231) przy ul Płocka 15 Dane kontaktowe: telefonu 535 001 483, adres poczty elektronicznej Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.
  2. Funkcjonujący dotąd w Angitia Sp. z o. o. Administrator Bezpieczeństwa Informacji staje się Inspektorem Ochrony Danych Osobowych, z którym można skontaktować się pod adresem email: Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript. lub drogą pocztową pod adresem administratora danych osobowych.
  3. Angitia Sp. z o.o. przetwarza  Państwa dane osobowe na podstawie dobrowolnej deklaracji w związku ze realizacją projektów, usług szkoleniowych, badawczych, wydawniczych, publikacyjnych, informacyjnych w tym prowadzenia strony internetowej wydarzeń konferencji.
  4. Państwa dane osobowe nie będą przekazywane odbiorcom w państwach trzecich lub organizacjom międzynarodowym.
  5. Państwa dane osobowe będą przetwarzane do realizacji wskazanego w pkt 3 celu przetwarzania, tj.:
    1)    w przypadku wyrażenia przez Państwo zgody na przetwarzanie danych, do czasu wycofania tej zgody;
    2)    skorzystania przez Państwo z przysługujących mu praw wymienionych w pkt 6.
  6. W związku z przetwarzaniem przez Angitia Sp. z o. o. Państwa danych osobowych, przysługuje Państwu:
    1)    prawo dostępu do treści danych, na podstawie art. 15 Rozporządzenia;
    2)    prawo do sprostowania danych, na podstawie art. 16 Rozporządzenia;
    3)    prawo do usunięcia danych, na podstawie art. 17 Rozporządzenia;
    4)    prawo do ograniczenia przetwarzania danych, na podstawie art.18 Rozporządzenia;
    5)    prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania danych, na podstawie art. 21 Rozporządzenia;
    6)    prawo do przenoszenia danych, na podstawie art. 20 Rozporządzenia.
  7. W przypadkach, w których przetwarzanie  Państwa danych odbywa się na podstawie art. 6 ust.1 lit. a) b) c) Rozporządzenia, tj. zgody na przetwarzanie danych osobowych, przysługuje Państwa prawo do cofnięcia tej zgody w dowolnym momencie, bez wpływu na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej cofnięciem.
  8. W przypadkach uznania, iż przetwarzanie przez Angitia Sp. z o.o.   Państwa danych osobowych narusza przepisy Rozporządzenia, przysługuje Państwu prawo do wniesienia skargi do organu nadzorczego do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych.
  9. Państwa dane osobowe nie będą wykorzystywane do podejmowania zautomatyzowanych decyzji w indywidualnych przypadkach, w tym do profilowania.
  10. Jeżeli wyraziliście lub wyrazicie Państwo zgodę na otrzymywanie komunikatów marketingowych również na Państwa adres e-mail, to podstawą prawną jest także art. 10 ustawy o świadczeniu usług drogą elektroniczną oraz art. 172 ustawy Prawo telekomunikacyjne.